Gemi İnşaatı Teknisyeni büyük tonajlı yük ve yolcu gemileri, tanker vb. deniz taşıtlarının tasarım, üretim, çizim, montaj, bakım onarım ve kalite kontrol görevlerini hazırlayıp uygulayan, tüm bu aşamalarda mühendis ve teknikerlere yardımcı olan meslek elemanıdır.
İçindekiler
Bu mesleği seçmeyi düşünenler, aşağıda listelenmiş olan konularda beklenilen işleri yapacaklarını bilerek bu alana kendilerini hazırlamalıdırlar;
Başarılı bir teknisyen olmak için, aşağıda belirtilen özelliklere sahip olunması, mesleki yeterlilik ve başarı için gerekmektedir.
Bölüm mezunları kamuya ve özel sektöre ait açık havada tersanelerde çalışabilecekleri gibi, büro ortamında da çalışabilirler. Meslek elemanı işlerini genellikle ayakta sürdürür. Çalışırken meslektaşlarıyla, işçilerle ve gemi inşaat mühendisleriyle iletişim hâlindedir.
Bu bölüm ile ilgili meslekî eğitimin ilk ayağını denizcilik meslek liseleri oluşturur. Bu eğitim 2005–2006 eğitim öğretim yılından itibaren meslek liselerinin ilgili programında verilecektir. Meslek liselerinin gemi inşa ve gemi yapımı bölümlerinden mezun olanlar, istedikleri takdirde ön lisans programına sınavsız geçiş yapabilirler.
Ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı olmaları hâlinde gemi inşa mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Bu yazının güncellendiği tarih Şubat 21, 2019 20:23